szemelytanusitas ped

„Szerkezetek és alkatrészek diagnosztikája a fémek mágneses memóriájának módszerével” Nemzetközi Konferencia

Cikk létrehozva: 2016. február 04. csütörtök

2016. MÁJUS 19-20
Budapest

Nemzetközi Konferencia a MAROVISZ rendezésében az EFNDT támogatásával 2016.05.19-20.-án Budapesten, a Korona Hotelben került megrendezésre.

A 19. előadás és egy beszámoló 14 országból 38 résztvevőt vonzott ide. A külföldi többségét a litvánok, lengyelek, argentinok, oroszok, mongolok, németek és csehek tették ki, de képviseltette magát Szlovákia, Finnország, Hollandia, Oman, India és Indonézia is. A nyitó előadást Dubov A. A. professzor, „az eljárás atyja” tartotta. A módszer elméleti alapjának ismertetését követően számos előadás hangzott el az MMM (Metal Magnetic Memory) sikeres alkalmazásáról. Ezt a módszert sikeresen használták már csővezetékek, tartályok, acélszerkezetek, sínek és egyéb alkatrészek (pl. turbinalapátok) vizsgálatára. A módszer nagy előnye, a szondának nem kell közvetlenül érintkeznie a vizsgálandó tárggyal, azaz például szigetelt, vagy földbe ásott csővek is vizsgálhatók.

A Konferenciával kapcsolatban „szépség hibának” lehet tekinteni, hogy a többszöri megkeresés ellenére is a vizsgálat potenciális „haszonélvezői”, a berendezések üzemeltetői nem mutattak érdeklődést a potenciális vizsgálati eljárás iránt.

A Konferencia résztvevői megegyeztek abban, a módszer ma már elérte azt a szintet, hogy érdemes felvenni az ISO 9712-ben szereplő eljárások közé. Erről a konferencia társelnökei (Prof. Ananatolii Dubov és dr. Ladányi Péter) levelet küldenek az illetékeseknek.

banner1 banner2 banner3