43. Balatoni Ankét | Siófok | november 16-18.

Posted in Rendezvények, Belföldi

A GTE Százhalombattai Területi Szervezete és a Magyar Hegesztési Egyesület mint társszervező 2023-ban is megrendezi, hagyományos formában az őszi Balatoni (korábbi nevén Csopaki) Ankétját.

A mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásának lehetőségei a nyomástartó rendszerek gyártása, javítása, karbantartása, vizsgálata területén 

Az idei ankéton megpróbáljuk összefoglalni, hogy hol tart ma a világ a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásában és milyen lehetőségeink vannak ennek felhasználására a nyomástartó rendszerek üzemeltetése, gyártása, javítása, karbantartása, vizsgálata területén. Mivel eddig csak szűk területeken alkalmazták a mesterséges intelligenciát a napi gyakorlatban, ezért idén azt tűztük ki célul, hogy közösen feltérképezzük azokat a területeket, ahol ezt az egészen új, eddig nem alkalmazott technikát bevezethetjük. Ezért idén még inkább szeretnénk kihasználni az ankét nyújtotta lehetőségeket, és az igények és a tudományos eredmények közelítésével felgyorsítanánk a mesterséges intelligencia használatának lehetőségét.

Természetesen 2023-ban is foglalkozunk a jogi szabályozás és a szabványosítás kérdéseivel, melyek nélkül nem lehet meghozni műszaki döntéseket, továbbá a meghibásodások tapasztalatainak megosztásával segítünk elkerülni a hasonló esetek megismétlődését más területeken.

Az ankét továbbképzésként való elfogadtatása a Magyar Mérnöki Kamaránál folyamatban van.

Az ankétot, az alábbi témakörökben, egymást követő szekcióüléseken kívánjuk lebonyolítani. A témakörök:

1. Iparpolitikánk aktuális kérdései: a jogi szabályozás hogyan segíti a műszaki fejlődést és a képzést?

2. A mesterséges intelligencia kutatásának legújabb hazai és nemzetközi eredményei

3. A közelmúltban történt nyomástartórendszermeghibásodások és javítások tanulságos esetei

4. Mire használhatjuk a lézeres technikát a nyomástartó rendszerek minden napjaiban?

5. Mesterkurzus a szennyezett felületek tisztításáról a felület-előkészítésről bevonatok készítése előtt.

6. Fórum: Szakemberek kérdeznek az egyes szakterületek szakértőitől a felsőoktatási szakképzés témakörében

Az ankéton immár hatodik alkalommal kerül sor a „Nyomástartó Rendszerek Biztonságáért Díj” átadásra, melyet a Gépipari Tudományos Egyesület és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum alapított 2016-ban az ankét rendszeres résztvevőinek javaslatára.

Az első négy szekciókban 20-25 perces előadásokat tervezünk, melyre a felkért előadók mellett várjuk a kollégák jelentkezését is a mellékelt jelentkezési lapon. A fórum során lehetőség adódik a hallgatóságot érintő bármely szakkérdés megvitatására.

Az ankét helyszíne: Hotel Magistern8600 Siófok, Beszédes József sétány 72. (Aranypart)

Az ankét időpontja: 2023. november 16-18.(A hivatalos program az első nap 14 órától a harmadik nap 12 óráig tart.)

Részvételi díj szállással:

Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 139.000.-Ft+ÁFA/fő

Kétágyas szobában történő elhelyezés esetén 129.000.-Ft+ÁFA/fő

A részvételi díj tartalmazza az előadások látogatását, az ankét előadásainak anyagát elektronikus formában (pendrájvon), a kiállítás megtekintését, 2 éjszakai szállást, 3 munkaebédet, 2 vacsorát, frissítőt az előadások szünetében, és a szervezés költségeit.

A szállásköltség tartalmazza a reggelit és a wellness egyes szolgáltatásait.

Szállás nélkül: 3 nap 95.000.-Ft+ÁFA/fő | 1 nap 60.000.-Ft+ÁFA/fő

Magában foglalja – a vacsorák, szállás és wellness kivételével – a fenti szolgáltatásokat.

Kiállítói díj: 45.000.- Ft+ÁFA/stand (kb. 6 m2)

Kedvezmények:

• Egy munkahelyről 3-nál több jelentkező esetén a 3. 4. 5. főnek 15%, az 5. fő felett 25%

• A GTE és a MAHEG egyéni tagjai a részvételi díjból 4.000.-Ft+ÁFA engedményt kapnak. A kedvezmény csak egy tagságra érvényesíthető.

• Aki csak előadás tartása céljából vesz részt a konferencián, az előadása napján térítésmentesen vehet részt a rendezvényen.

A részvételi díj befizetése a GTE által kibocsátott proforma számla átutalással történő kiegyenlítésével, vagy a regisztráció során készpénzes befizetéssel történhet.Az ankét szervezéssel (jelentkezés, szállás, számlázás) kapcsolatos kérdéseivel Székely Orsolya GTE szervezőhöz fordulhat, tel.: +36-20-491-9111, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az ankét lebonyolításával kapcsolatos szakmai kérdésekben Kurucz Botond (MOL Nyrt. Százhalombatta) ad felvilágosítást, tel.: +36-20-981-1481, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..Kérjük, hogy a jelentkezési szándékát időben (akár előzetes bejelentkezéssel is) jelezze, mert ezzel nagymértékben megkönnyíti a szervezési munkát.

Jelentkezési határidő:

Előadásra: 2023. augusztus 31.

Résztvevőnek: 2023. október 13.

Jelentkezési cím:Székely Orsolyatel.: +36-1-201-7380, +36-20-491-9111,e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., posta: GTE, 1371 Budapest, Pf. 433

Előadásokkal kapcsolatban felvilágosítást ad és egyben az előadások leadási címzettje:

Ilinyi Jánostel: +36 20 932 4363 e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Lehetőség van online regisztrációra is a http://www.events.gteportal.eu/43-balatoni-anket oldalon.

A jelentkezési lap másolható. Amennyiben úgy gondolja, hogy az ankét kollégái körében is érdeklődésre tarthat számot, úgy kérjük, adja tovább.Várjuk jelentkezését!

Index - Siófok Város Hivatalos Weboldala