szemelytanusitas ped

Dunaújvárosi Egyetem MAROVISZ együttműködés

Dunaújvárosi Egyetem MAROVISZ együttműködés

 2020. július 21-én, a Dunaújvárosi Egyetemen együttműködési megállapodást írt alá Dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Prof. Dr. Trampus Péter, a Magyar Roncsolásmentes Vizsgálati Szövetség elnöke. Az eseményen jelen volt még Dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes.

MSZ EN ISO 17638:2017 - már magyar nyelven is!

Hegesztett kötések roncsolásmentes vizsgálata, Mágnesezhető poros vizsgálatok

MSZ EN ISO 17638:2017 - már magyar nyelven is!

 

Örömmel adjuk hírül, hogy a MAROVISZ támogatásával 2019 december 1-én  magyar nyelven is elérhetővé vált az MSZ EN ISO 17638 szabvány, mely a 2017 március 1-én közzétett angol nyelvű változat fordítása!

RIMA - Robotics for Inspection and Maintenance! Friss hírek a RIMA honlapján!

Robotok az ellenőrzésben és a karbantartásban – EU projekt

A mellékelt ismertető az EU szponzorálta RIMA projekt részleteit tartalmazza.

A projekt célja a robotok alkalmazásának elősegítése a jelentős infrastruktúrájú ipari szektorok (energia, közlekedés, olaj és gáz, épületek, vízellátás) ellenőrzési és karbantartási tevékenységében. Ezen belül, képzés, technológia transzfer és egyéb úton járul hozzá a robotika kutatásában, az eszközök fejlesztésében, az ellenőrzés szolgáltatásában, illetve a felhasználásban résztvevő intézmények, kis-és közepes vállalkozások fejlődéséhez.

A projekt konzorcium egyik tagja az Európai Roncsolásmentes Vizsgálati Szövetség (EFNDT), aki a nemzeti szövetségeket képviseli. A projekt lehetőséget teremt a szövetségek, így a MAROVISZ tagjainak a projekt által meghirdetett nyilvános pályázatokon, illetve a projekt egyéb programjain való részvételre.

Részletekről folyamatosan közöl információt a RIMA honlap: https://rimanetwork.eu és/vagy az EFNDT honlap: www.efndt.org


Az EFNDT koordinátora

Dr. Trampus Péter.

KÖZGYŰLÉS 2020

Köszönjük az együttműködést!

Tisztelt MAROVISZ Tagok!

Köszönjük, hogy ilyen gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez, átfutották a tavalyi működésünkről illetve ezévi terveinkről megküldött mellékleteket, kitöltötték és visszaküldték a szavazólapokat, valamint véleményezték tevékenységünket, ezzel segítve munkánkat. 

Természetesen virtuális levelesládánkba továbbra is várjuk kérdéseiket, észrevételeiket, ötleteiket: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Elnökség

banner1 banner2 banner3