Szerkezetintegritási és roncsolásmentes vizsgáló szakmérnök szakirányú továbbképzés

Cikk létrehozva: 2020. március 20. péntek

Szerkezetintegritási és roncsolásmentes vizsgáló szakmérnök szakirányú továbbképzés

Együttműködési megállapodást kötött a MAROVISZ a Debreceni Egyetem Műszaki Karával a Szerkezetintegritási és roncsolásmentes vizsgáló szakmérnök szakirányú továbbképzés támogatására

 

A MAROVISZ és a Debreceni Egyetem Műszaki Kara úgy határozott, hogy Magyarországon még nem létező és nemzetközi szinten is hiánypótló szakirányú továbbképzést indít 2020 szeptemberében Szerkezetintegritási és roncsolásmentes vizsgáló szakmérnök néven.

A két féléves és ipari igényeken alapuló képzést a Gépészmérnöki Tanszék fogja szervezni. A több hónapos előkészítő munka eredményeként elkészült a szaklétesítési és a szakindítási anyag. A tervezett képzést a roncsolásmentes vizsgálatok témakörének elismert és vezető nemzetközi szervezete (Academia NDT International), valamint számos debreceni iparvállalat is a támogatásáról biztosította. Az együttműködési megállapodásban a két fél kifejezte együttműködési szándékát többek között a képzés népszerűsítésére és lebonyolítására. A MAROVISZ bizonyos feltételek teljesülése mellett a képzést sikeresen elvégző szakmérnökök részére MSZ EN ISO 9712 szabvány szerinti 3-as fokozatú tanúsítványt is ad egyes roncsolásmentes vizsgálati eljárásra. A képzés szakmai koordinátora a MAROVISZ részéről Prof. Dr. Tóth László ny. egyetemi tanár, az egyetem részéről Dr. Mankovits Tamás, tanszékvezető.

Az együttműködési megállapodást Prof. Dr. Szűcs Edit, a Műszaki Kar dékánja és Prof. Dr. Trampus Péter, a MAROVISZ elnöke írta alá.