Karbantartás 4.0 | MIKSZ

Rendezvények Belföldi

2023 szeptember 27. | SZABADEGYHÁZA

Látogasson el velünk Ön is a Magyar Ipari Karbantartók Szervezete (MIKSZ) Szakmai Napjára

a Hungrana Kft-hez 2023. szeptember 27-én (szerdán)

 

 

Karbantartási 4.0 elmélet – TPM3 + Ipar 4.0 + SAP S4/Hana = Hungrana Karbantartás 4.0. Az előbbi egyenlet elméleti háttarének kifejtése.

Karbantartás 4.0 gyakorlat – A metodika gyakorlati üzemi bevezetésének és alkalmazásának lépései, helyzete, további feladatai.

Szakmai tapasztalatcsere  A tanulságok elmélyítése.

A Szakmai Nap célja meglátogatni, megismerni a Hungrana Kft-nél 4 éve indult és jelenleg is futó Karbantartás 4.0 projekt célkitűzéseit, eddigi eredményeit, a szervezeti kultúraváltás kihívásait, a szervezet/eszköz/metodika hármas összehangolt fejlesztésének folyamatát. A TPM3 és az Ipar 4.0 bizonyítottan hatékonyságnövelő eszköztárainak bevezetését, alkalmazását és harmonizációját a vállalat adottságaihoz. Külön kiemelhető, hogy a teljes projekt során alapvetés, hogy a folyamatok digitalizációját teljes mértékben SAP S4/HANA alapon valósítjuk meg, így több esetben, az országban az elsők között alkalmazunk bizonyos modulokat, alkalmazásokat, eszközöket.

Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézete

Rendezvények Belföldi

MEGHÍVÓ laboratórium átadóra

Szeretettl várnak minden kedves Kollégát a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézetében kialakított korszerű ívhegesztési laboratórium ünnepélyes átadására.

A laboratórium a München University of Applied Sciences, a Fronius GmbH és a Froweld Kft. támogatásának köszönhetően jött létre. A rendezvény során megismerhetik a laboratórium korszerű berendezéseit, azok ipari alkalmazási lehetőségeit, valamint az oktatásban és a kutatásban betöltött szerepét.

A rendezvény időpontja és helyszíne:

2023 szeptember 27.

Miskolci Egyetem

A meghívó és a részletes programterv a mellékletben található.

Részvételi szándékáról 2023. szeptember 22-ig várjuk szíves visszajelzését az alábbi linken:

REGISZTRÁCIÓ

Üdvözlettel:

Dr. habil. Gáspár Marcell

egyetemi docens, intézeti tanszékvezető

Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet

Szerkezetintergritási Intézeti Tanszék

Gépészmérnöki és Informatikai Kar

Miskolci Egyetem

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36-20-225-4052

43. Balatoni Ankét | Siófok | november 16-18.

Rendezvények Belföldi

A GTE Százhalombattai Területi Szervezete és a Magyar Hegesztési Egyesület mint társszervező 2023-ban is megrendezi, hagyományos formában az őszi Balatoni (korábbi nevén Csopaki) Ankétját.

A mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásának lehetőségei a nyomástartó rendszerek gyártása, javítása, karbantartása, vizsgálata területén 

Az idei ankéton megpróbáljuk összefoglalni, hogy hol tart ma a világ a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásában és milyen lehetőségeink vannak ennek felhasználására a nyomástartó rendszerek üzemeltetése, gyártása, javítása, karbantartása, vizsgálata területén. Mivel eddig csak szűk területeken alkalmazták a mesterséges intelligenciát a napi gyakorlatban, ezért idén azt tűztük ki célul, hogy közösen feltérképezzük azokat a területeket, ahol ezt az egészen új, eddig nem alkalmazott technikát bevezethetjük. Ezért idén még inkább szeretnénk kihasználni az ankét nyújtotta lehetőségeket, és az igények és a tudományos eredmények közelítésével felgyorsítanánk a mesterséges intelligencia használatának lehetőségét.

Természetesen 2023-ban is foglalkozunk a jogi szabályozás és a szabványosítás kérdéseivel, melyek nélkül nem lehet meghozni műszaki döntéseket, továbbá a meghibásodások tapasztalatainak megosztásával segítünk elkerülni a hasonló esetek megismétlődését más területeken.

Az ankét továbbképzésként való elfogadtatása a Magyar Mérnöki Kamaránál folyamatban van.

Az ankétot, az alábbi témakörökben, egymást követő szekcióüléseken kívánjuk lebonyolítani. A témakörök:

1. Iparpolitikánk aktuális kérdései: a jogi szabályozás hogyan segíti a műszaki fejlődést és a képzést?

2. A mesterséges intelligencia kutatásának legújabb hazai és nemzetközi eredményei

3. A közelmúltban történt nyomástartórendszermeghibásodások és javítások tanulságos esetei

4. Mire használhatjuk a lézeres technikát a nyomástartó rendszerek minden napjaiban?

5. Mesterkurzus a szennyezett felületek tisztításáról a felület-előkészítésről bevonatok készítése előtt.

6. Fórum: Szakemberek kérdeznek az egyes szakterületek szakértőitől a felsőoktatási szakképzés témakörében

Az ankéton immár hatodik alkalommal kerül sor a „Nyomástartó Rendszerek Biztonságáért Díj” átadásra, melyet a Gépipari Tudományos Egyesület és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum alapított 2016-ban az ankét rendszeres résztvevőinek javaslatára.

Az első négy szekciókban 20-25 perces előadásokat tervezünk, melyre a felkért előadók mellett várjuk a kollégák jelentkezését is a mellékelt jelentkezési lapon. A fórum során lehetőség adódik a hallgatóságot érintő bármely szakkérdés megvitatására.

Az ankét helyszíne: Hotel Magistern8600 Siófok, Beszédes József sétány 72. (Aranypart)

Az ankét időpontja: 2023. november 16-18.(A hivatalos program az első nap 14 órától a harmadik nap 12 óráig tart.)

Részvételi díj szállással:

Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 139.000.-Ft+ÁFA/fő

Kétágyas szobában történő elhelyezés esetén 129.000.-Ft+ÁFA/fő

A részvételi díj tartalmazza az előadások látogatását, az ankét előadásainak anyagát elektronikus formában (pendrájvon), a kiállítás megtekintését, 2 éjszakai szállást, 3 munkaebédet, 2 vacsorát, frissítőt az előadások szünetében, és a szervezés költségeit.

A szállásköltség tartalmazza a reggelit és a wellness egyes szolgáltatásait.

Szállás nélkül: 3 nap 95.000.-Ft+ÁFA/fő | 1 nap 60.000.-Ft+ÁFA/fő

Magában foglalja – a vacsorák, szállás és wellness kivételével – a fenti szolgáltatásokat.

Kiállítói díj: 45.000.- Ft+ÁFA/stand (kb. 6 m2)

Kedvezmények:

• Egy munkahelyről 3-nál több jelentkező esetén a 3. 4. 5. főnek 15%, az 5. fő felett 25%

• A GTE és a MAHEG egyéni tagjai a részvételi díjból 4.000.-Ft+ÁFA engedményt kapnak. A kedvezmény csak egy tagságra érvényesíthető.

• Aki csak előadás tartása céljából vesz részt a konferencián, az előadása napján térítésmentesen vehet részt a rendezvényen.

A részvételi díj befizetése a GTE által kibocsátott proforma számla átutalással történő kiegyenlítésével, vagy a regisztráció során készpénzes befizetéssel történhet.Az ankét szervezéssel (jelentkezés, szállás, számlázás) kapcsolatos kérdéseivel Székely Orsolya GTE szervezőhöz fordulhat, tel.: +36-20-491-9111, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az ankét lebonyolításával kapcsolatos szakmai kérdésekben Kurucz Botond (MOL Nyrt. Százhalombatta) ad felvilágosítást, tel.: +36-20-981-1481, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..Kérjük, hogy a jelentkezési szándékát időben (akár előzetes bejelentkezéssel is) jelezze, mert ezzel nagymértékben megkönnyíti a szervezési munkát.

Jelentkezési határidő:

Előadásra: 2023. augusztus 31.

Résztvevőnek: 2023. október 13.

Jelentkezési cím:Székely Orsolyatel.: +36-1-201-7380, +36-20-491-9111,e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., posta: GTE, 1371 Budapest, Pf. 433

Előadásokkal kapcsolatban felvilágosítást ad és egyben az előadások leadási címzettje:

Ilinyi Jánostel: +36 20 932 4363 e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Lehetőség van online regisztrációra is a http://www.events.gteportal.eu/43-balatoni-anket oldalon.

A jelentkezési lap másolható. Amennyiben úgy gondolja, hogy az ankét kollégái körében is érdeklődésre tarthat számot, úgy kérjük, adja tovább.Várjuk jelentkezését!

Index - Siófok Város Hivatalos Weboldala